Nieuwe koffie tent in town! Ik ging al langs voor de opening en maakte een foto report.White Label Coffee, een fijn koffie tentje in West opende haar deuren op ‘de Jan Eef’. Bij White Label gaat het om kwaliteit. Zoals wel meer eigenaren van koffietentjes hebben Elmer en Francesco liefde voor koffie. Dat is dus op zich niet bijzonder, maar wat White Label Coffee anders maakt is het feit dat het écht vooral om de koffie draait. Geen afleiding door design, kleding, een ruim assortiment aan lekkere taarten en andere zaken. Geen siropen, het liefst geen melk. De koffie, daar draait het om. En natuurlijk kun je wel een kopje thee komen drinken of een lekker vers gebakken taartje eten, maar verwacht geen uitgebreide lunchroom. En als jonge ondernemer support je natuurlijk je locals, dus de thee komt van Monkey Chief Tea en de chocola van Chocolátl.

-alle foto’s zijn gemaakt door Noni May voor Amsterdam Curated en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming-

White Label Coffee

Op dit moment hebben ze drie type bonen: twee soorten bonen uit Ethiopië en een uit Sumatra. Ik mocht die uit Sumatra proeven en die smaakte me zo goed, dat ik snel weer terug wil! Wat vooral op valt als je binnenkomt is het ontwerp van de winkel: er zijn verschillende ‘verdiepingen’ aangebracht, wat als een ‘wow’ effect werkt, want dat zie je niet vaak. Er is een fijne lange tafel waaraan je kunt werken (wifi!) of lezen.

White Label Coffee

Om de vooral witte tent aan te kleden hangt er kunst aan de muur. Op dit moment is dat Merel Corduwener, echt, hoe mooi is dat papier werk? Blijf er naar kijken. Ben je ook benieuwd? Ze zijn elke dag open, op werkdagen van 8.00 - 18.00 uur en in het weekend vanaf 9.00 uur.

White Label Coffee

De chique eenvoud die White Label ademt, is ook heel erg goed doorgevoerd in het logo. Simpel, maar oh zo mooi. Ontworpen door Rosa van der Velde.

White Label Coffee

White Label Coffee

White Label Coffee

White Label Coffee

White Label Coffee

Grappig detail: beide mannen hebben elkaar leren kennen ‘door koffie’: ze werkten allebei ooit bij de Espressofabriek. Heel inspirerend dus - zo werk je ergens en ontdek je een passie, om vervolgens voor jezelf te beginnen. Geef om de JanEef maakte afgelopen week deze foto van Elmer en Francesco. Morgen (1 maart 2014) de opening, dan kun je ze feliciteren. Leuk! Ik kom snel terug en weet wel waar ik een nieuwe lading bonen moet halen (als mijn huidige op zijn!). Oja, en p.s. binnenkort ook glutenvrije lekkernijen ;)

White Label Coffee

White Label Coffee/Jan Evertsenstraat 136